دانستنی های قران
تاریخ : شنبه 19 مرداد 1392
نویسنده : رامین نصیری
دانستنیهای جالب از قرآن
 

 

آیا میدانید : تعداد ۱۰۱۵۰۳۰ نقطه در قرآن بکار رفته است
آیا میدانید : تعداد ۵۰۹۸ محل وقف در قرآن وجود دارد
آیا میدانید : تعداد ۳۹۵۸۶ عدد کسره در قرآن بکار برده شده است
آیا میدانید : تعداد ۱۹۲۵۳ عددتشدید در قرآن بکار برده شده است
آیا میدانید : بهترین نوشیدنی که در قرآن ذکر شده ( شیر ) می باشد
آیا میدانید : بهترین خوردنی که در قرآن ذکر شده ( عسل ) می باشد
آیا میدانید : بزرگترین عدد در سوره صافات آیه ۱۴۷ آمده که صد هزار می باشد.
آیا میدانید : کمترین حرفی می در قرآن بکار رفته حرف ( ظاء) می باشد
آیا میدانید : بزرگترین سوره قرآن دارای ۲۵۵۰۰ حرف می باشد
آیا میدانید : تعداد کلمات سوره تکویر برابر با تعداد سوره های قران است
آیا میدانید : سوره اخلاص به نسب نامه خداوند معروف است
آیا میدانید : سوره حمد دوبار بر پیامبر نازل شده یکبار در مکه و یکبار در مدیه
آیا میدانید : سوره عادیات منسوب به حضرت علی (ع) است
آیا میدانید : در سوره نساء به قوانین ازدواج اشاره شده است
آیا میدانید : آیه ای که سر بریده امام حسین (ع) در شام تلاوت نمود آیه ۹ سوره کهف می باشد.
آیا میدانید : در آیه ۶ سوره مائده مراحل وضو بیان شده است
آیا میدانید : حضرت سلیمان نخستین شخصی بود که بسم الله الرحمن الرحیم نوشت.
آیا میدانید : حضرت موسی (ع) داماد حضرت شعیب (ع) بود
آیا میدانید : حضرت ادریس (ع) اولین شخصی بود که لباس دوخت و خط نوشت
آیا میدانید : پرنده ای که در دربار حضرت سلیمان (ع) خدمت می کرد (هدهد) نام داشت
آیا میدانید : به حیوای که از طرف خدا وحی شد زنبور بود (آیه ۶۸ یوره نحل)
آیا میدانید :صحیفه سجادیه به خواهر قرآن معروف است
آیا میدانید : رودکی، ناصرخسرو و حافظ شاعرانی بودند که در نوجوانی حافظ کل قرآن بودند.
آیا میدانید : سلمان فارسی اولین شخصی بود که سوره حمد را به زبان فارسی ترجمه کرد.
آیا میدانید : استاد محمود خلیل الحصری اولین کسی بود که قرآن را به روش ترتیل خواند.
آیا میدانید : قران دارای ۱۱۴ سوره است
آیا میدانید : قران دارای ۳۰ جزء است
آیا میدانید : قران دارای ۱۲۰ حزب است
آیا میدانید : قران دارای ۶,۲۳۶ ایه (نشانه) است
آیا میدانید : قران دارای ۷۷,۷۰۱ کلمه است
آیا میدانید : قران دارای ۳۲۳,۶۷۱ حرف است
آیا میدانید : قران دارای ۹۳,۲۴۳ فتحه است
آیا میدانید : قران دارای ۳۹,۵۸۶ کسره است
آیا میدانید : قران دارای ۴,۸۰۸ ضمه است
آیا میدانید : قران دارای ۱۹,۲۵۳ تشدید است
آیا میدانید : قران دارای ۳,۲۷۲ همزه است
آیا میدانید : قران دارای ۱,۷۷۱ مد است
آیا میدانید : قران دارای ۱,۰۱۵,۰۳۰ نقطه است
آیا میدانید : قران دارای ۵,۰۹۸ وقف است
آیا میدانید : قران در ۲۳ سال بر پیامبر نازل شد....

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: قیامت , مهدویت , آهنگ قران , اعجاز قران , آداب قرانی , اخلاق اسلامی در قران , ,
برچسب‌ها: دوستان از این پس به ادرس زیر برای ورود به وبلاگ استفاده کنید sahandshop , lxb , ir , دانستنی های قرانی , ایا میدانید , raquran , lxb , ir , رامین نصیری , قران , بسیج ,
تاریخ : دو شنبه 26 فروردين 1392
نویسنده : رامین نصیری
طنز در قرآن كريم

 

چكيده :‌

طنز آموزنده طنزي است كه در آن لطف و حكمت به هم درآميخته و مشتمل بر معجوني از نيش و نوش به منظور تعالي و هدايت باشد . نمونه‌هايي از طنزهاي قرآن به اين قرار است : تشبيه صداي بلند به عرعر خر ، تشبيه رفتار بلعم باعورا به پارس سگ و ... در اين مقاله نكات پيش گفته به تفصيل آمده است .

كليد واژه‌ها :‌طنز ،‌مثل ، كنايه، تشبيه، استعاره ، ريشخند.

 

1ـ مقدمه

عده‌اي بر اين باورند كه طنز در قرآن فراوان به كار رفته است ؛ زيرا طنز نوعي استعاره و كنايه است و در قرآن استعاره و كنايه بسيار است .در سرتاسر قرآن استعاره و كنايه و تشبيه و تمثيل به چشم مي‌خورد . استعاره‌هاي قرآن از ظرافت و لطافت ويژه‌اي برخوردار است و اين مهم يكي ازموجبات اعجاز قرآن تلقي شده است.
در مقابل، عده‌اي ديگر طنز در قرآن را انكار مي‌كنند و تمثيلات و استعارات قرآن را مقوله‌اي متفاوت از طنز مي‌دانند؛ اما نگارنده ديدگاه نخست را ترجيح مي‌دهد.

2ـ‌ مفهوم طنز

مفهومي از طنز كه در اين نوشتار اراده شده است، هر بيان و رفتاري است كه به ظاهر غير جدي و به صورتي لطيف و همراه با مزاح، ولي در واقع بيانگر واقعيتي جدي است .
هدف از اين طنز توجه دادن به معايب و مفاسد و مبارزه با رذايل و رشد فضائل است .

3ـ پيشينه طنز در نگارش‌هاي علوم قرآني

بسياري از مفسران قرآن و نگارندگان علوم قرآني به وجود زيباشناختي قرآن و جلوه‌هاي هنري آن بويژه طنز تمثيلي اشاره كرده‌اند . در اين مجال نگارنده درصدد معرفي همه كتابهايي كه در اين زمينه تدوين يافته نيست. فقط به چند نمونه اشاره مي‌كنيم:
1ـ‌ در قرن هفتم كمال‌الدين عبدالواحد بن عبدالكريم زملكاني (ت 651) چندين اثر در وجوه زيباشناختي قرآن، به نگارش درآورد و گامهاي بلندي در مباحث علوم قرآني برداشت و به تفسير آيات تفسير آيات مشتمل بر طنز پرداخت . وي در يكي از آثار خويش با عنوان « التبيان في علم البيان ، المطلع علي اعجاز القرآن » به پيرايش كتاب « دلايل الاعجاز » جرجاني پرداخت و به دقايق معاني آيات و ظرافتهاي ويژه هنري و ادبي و بلاغي آن از جمله طنز تمثيلي اشاره كرد[1].
2ـ كتاب ديگر وي درباره قرآن و بلاغت و فصاحت و شيوه‌هاي ظريف بياني و هنري تحت عنوان « البرهان الكاشف عن اعجاز القرآن » است[2]. زملكاني در اين كتاب با اشاره به حقيقت « بيان» ، آراء عالمان را درباره اعجاز و دريچه‌هاي آن بر مي‌شمرد و آنگاه به ابعاد مانند ناپذيري بياني قرآن مي پردازد و به ظرافتها و اشارتها و حكايتهاي آيات مشتمل بر طنز اشاره مي‌كند[3].
عالمان پس از زملكاني ضمن استفاده از آثار وي، چيره‌دستي و فطانت و ذكاوت وي را در دانش معاني بيان و تيزفهمي و سرعت انتقال و گستردگي در آگاهي‌هاي گونه‌گون و احاطه بر جلوه‌هاي هنري قرآن ستوده‌اند[4].
3ـ عبدالعظيم عبدالواحد، زكي‌الدين ، معروف به ابن ابي الاصبع(ت 654) از بلند آوازگان شعر و ادب و ابعاد قرآني است . وي گام شريفي در شناخت و شناساندن وجوه زيباشناختي و ابعاد بلاغي و ظرافتهاي ويژه قرآن از جمله طنز تمثيلي برداشت.
وي ابتدا كتاب « تحرير التحبير في صناعة‌الشعر و النثر و بيان اعجاز القرآن» را نگاشت و در آن انواع فنون بديعي و صنايع لفظي و معنوي بويژه جلوه‌هاي هنري طنز تمثيلي را گزارش داد؛ آنگاه « تحرير التحبير» را گزينش كرد و آنچه ويژه قرآن بود ، از آن برگرفت و « بديع القرآن» را پرداخت .
4ـ ابن ابي الاصبع « بديع القرآن» را در يكصد و نه باب تنظيم نموده و در هر باب به يكي از انواع علم بديع پرداخته و نمونه‌هاي قرآني طنز را گزارش كرده است[5].
5ـ ابن ابي الاصبع كتاب ديگري تحت عنوان «كتاب الامثال » دارد كه بطور مبسوط به تبيين طنزهاي تمثيلي قرآن پرداخته است[6].

دوستان بقیه در ادامه ی مطالب :

 

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: آهنگ قران , اعجاز قران , آداب قرانی , ,
برچسب‌ها: طنز , ‌مثل , كنايه , تشبيه , استعاره , ريشخند , محمد جواد حيدري , طنز , طنز قرانی , جستجوی طنز در قران , قران , قراان , قران , طنز قران , طنز قراان , اعجاز قران , تفسیر قران ,
تاریخ : چهار شنبه 21 فروردين 1392
نویسنده : رامین نصیری

امروز برای شما لینک دانلود کتاب مفاهیم قرانی ، آداب قرانی را گذاشتم امیدوارم ما را نیز از دعای خیرتون بی نصیب نگذاریید.

برای رفتن به صفحه ی دانلود لطفا کلیک کنید .

پایگاه فاطمیه ی اصفهان

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: آهنگ قران , اعجاز قران , آداب قرانی , اخلاق اسلامی در قران , ,
برچسب‌ها: پایگاه فاطمیه ی اصفهان , دانلود کتاب قرانی , اخلاق قرانی , دانلود اداب قرانی , اداب قرانی , ققران , قران , قرانن , قراان , ققران , قران و نیاز امروز بشر به اداب قرانی , اداب قرانی کتاب دانلود , دانلود کتاب مفاهیم قرانی , مفاهیم قرانی , دانلود , دامللود , ددانلود , داننلود , دانللودد , , ک تاب مفاهین قرانی , مفاهیم قرانی که اخلاق اسلامی را در بر میگیرد , اخلاق اسلامی , ادابب قرانی , اداب قرانی , اخلاق اسلامی واداب قرانی , اداب ب قرانی , اخلاق و اداب قرانی , ققران , ققرراانن و , دانلود کتاب اخلاق اسلامی , دانلود کتاب اداب قرانی , لینک دانلود متاب , لینک دانلود , رامین نصیری , رامین , راممین , رامین نصیری , رامین نصیری , دانستنی های قرانی , دانستنی های قران , قران علم روزگار , دانلود , دانستنی ها , دانستنی های قرانی ,
تاریخ : چهار شنبه 15 فروردين 1392
نویسنده : رامین نصیری
مهدويت در قرآن و احاديث

 

                                                     


 اولا:در قرآن كريم اين مطلب به صورت يك نويد كلى در كمال صراحت هست،يعنى هر كسى كه قرآن كريم را مطالعه كند مى‏بيند قرآن كريم آن نتيجه را كه بر وجود مقدس حضرت حجت مترتب مى‏شود، در آيات زيادى به عنوان يك امرى كه به طور قطع در آينده صورت خواهد گرفت ذكر مى‏كند.از آن جمله است اين آيه: و لقد كتبنا فى الزبور من بعد الذكر ان الارض يرثها عبادى الصالحون (10) .خدا در قرآن مى‏گويد كه ما در گذشته بعد ازذكر-كه گفته‏اند يعنى بعد از آنكه در تورات نوشتيم-در زبور هم اين مطلب را اعلام كرديم،و ما اعلام كرديم،پس شدنى است كه: ان الارض يرثها عبادى الصالحون. صحبت منطقه و محل و شهر نيست،اصلا فكر آنقدر بزرگ و وسيع است كه سخن از تمام زمين است: زمين براى هميشه در اختيار زورمندان و ستمكاران و جباران نمى‏ماند،اين يك امر موقت است،دولت صالحان كه بر تمام زمين حكومت كند،در آينده وجود خواهد داشت.در مفهوم اين آيه كوچكترين ترديدى نيست.

همچنين راجع به اينكه دين مقدس اسلام دين عمومى بشر خواهد شد و تمام اديان ديگر در مقابل اين دين از بين خواهند رفت و تحت الشعاع قرار خواهند گرفت،در قرآن كريم هست،كه اين يكى ديگر از آثار و نتايج وجود مقدس مهدى موعود است: هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دين الحق ليظهره على الدين كله و لو كره المشركون (11) اين دين را به وسيله اين پيامبر فرستاد براى اينكه در نهايت امر آن را بر تمام دينهاى عالم پيروز گرداند،يعنى همه مردم دنيا تابع اين دين بشوند،و آيات ديگرى.چون بحثم درباره آيات قرآن نيست‏به اشاره قناعت مى‏كنم.

از آيات قرآن كه بگذريم مساله احاديث نبوى مطرح است.آيا پيغمبر اكرم در اين زمينه چه مطالبى فرموده است؟آيا فرموده است‏يا نفرموده است؟اگر روايات مربوط به مهدى موعود انحصارا روايات شيعه مى‏بود،براى شكاكان جاى اعتراض بود كه:اگر مساله مهدى موعود يك مساله واقعى است‏بايد پيغمبر اكرم گفته باشد و اگر پيغمبر اكرم گفته بود بايد ساير فرق اسلامى هم روايت كرده باشند و تنها شما شيعيان روايت نكرده باشيد.جوابش خيلى واضح است:اتفاقا روايات باب مهدى موعود را تنها شيعيان روايت نكرده‏اند.رواياتى كه اهل تسنن در اين زمينه دارند،از روايات شيعه اگر بيشتر نباشد كمتر نيست.كتابهايى را كه در اين زمينه نوشته شده است مطالعه كنيد،مى‏بينيد همين طور است.

 

برای مطالعه ی کامل این متن به ادامه ی مطلب مراجعه کنید :

منبع : شهید آوینی



۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: قیامت , مهدویت , ,
برچسب‌ها: مهدويت در قرآن و احاديث , بيان على عليه السلام , قيام مختار و اعتقاد به مهدويت , سخن زهرى , قيام‏نفس زكيه‏و اعتقاد به مهدويت , نيرنگ منصور , خليفه عباسى , محمد بن عجلان و منصور عباسى , سخن دعبل , اعتقاد به مهدويت در جهان تسنن , بيان حافظ , , ماهيت قيام مهدى عليه السلام , مهدويت , يك فلسفه بزرگ جهانى , اللهم انا نرغب اليك فى دولة كريمة تعز بها الاسلام و اهله‏ , 1- نور/55 , 2- احزاب/45 و46 , 3- حديد/25 , 4- [از قاريان قرآن كه حسينيه ارشاد از او دعوت به عمل آورده بود , ] 5- اعلام الورى , ص 401 , 6- نهج البلاغه , خطبه 138 , 7- آل عمران/103 , 8- بحار الانوار , ج 52/ص 122 , 9- نور/55 , 10- انبياء/105 , 11- توبه/33 , 12- الناس ثلاثة:فعالم ربانى , و متعلم على سبيل نجاة , و همج رعاع , 13- نهج البلاغه , حكمت‏147 , , مجموعه آثار جلد 18 صفحه 168 استاد شهيد مرتضى مطهرى ,
تاریخ : چهار شنبه 14 فروردين 1392
نویسنده : رامین نصیری

اخلاق اسلامی در قرآن

اخلاق اسلامی در قرآن

كتاب «مبانی و مفاهیم اخلاق اسلامی در قرآن» نوشته محمدحسین فهیم‌نیا از سوی موسسه بوستان كتاب تجدید چاپ شد.

به گزارش ایبنا، این اثر با رویكردی قرآنی از برخی مفاهیم اخلاقی بحث و مبانی عقلی و قرآنی، آنها را بیان كرده و با قلمی استوار، زیبا و متین آن را به سامان رسانده است.

اخلاق واژه‌‌ای عربی و جمع «خلق» است و خلق به معنای روش، طبع و سجیه می‌باشد. یحیی‌بن عدی در تعریف اخلاق می‌گوید: «همانا خلق، حالتی نفسانی است كه انسان به سبب آن، كارهایش را بدون فكر كردن و بدون اختیار انجام می‌دهد.»

مقصود از كلمه «بلااختیار» بدون فكر و بدون نیاز به تامل است. «ابن‌اثیر» اخلاق را تصویر باطن انسان و اوصاف حسن یا قبیح آن می‌داند.

آتكینسون(نویسنده انگلیسی) در تعریف اخلاق می‌نویسد: «اخلاق دستگاهی از عقاید جاری در جامعه درباره منش و رفتار آن است، درباره این كه افراد جامعه چه رفتار و منشی باید داشته باشند.»

فقه و به خصوص مستحبات آن، سیاست، آداب و رسوم اجتماعی، سیر و سلوك، عرفان عملی، پند و موعظه و... گرچه به اخلاق نزدیكند، هیچ‌كدام از آنها اخلاق نیستند

با وجود تشتت آرا در تعریف اخلاق، لازم است اخلاق را طوری تعریف كنیم كه از سایر علوم متمایز شود. قانون (حقوق)، فقه و به خصوص مستحبات آن، سیاست، آداب و رسوم اجتماعی، سیر و سلوك، عرفان عملی، پند و موعظه و... گرچه به اخلاق نزدیكند، هیچ‌كدام از آنها اخلاق نیستند.

برای مثال هیچ‌گاه قانون مجلس یا كتاب‌های حقوقی، اخلاق به شمار نمی‌روند؛ هرچند مجلس شورا می‌تواند یك مساله اخلاقی را به عنوان قانون مطرح كرده به آن جنبه قانونی بدهد. در عین حال می‌توان معلمان اخلاق را به نوعی از جمله قانون‌گذاران مردم به شمار آورد.

انسان می‌تواند ملكات و صفات خود را بسازد و بر اساس آن رفتارهایش را به ظهور برساند. علامه فیض كاشانی در معنای اخلاق می‌نویسد: «خلق كه از آن در زبان پارسی "خوی" تعبیر می‌كنند، عبارت از هیئت خاصی است كه در ما ظهور و رسوخ می‌نماید و به كمك آن، افعال را به آسانی انجام می‌دهیم و نیازمند اندیشه و فكر نمی‌شویم و هرگاه هیئت مزبور به طوری ظهور پیدا كند كه افعال پسندیده از آن ناشی شود ـ‌چنان‌كه مورد رضایت عقل و شرع باشد ‌ـ آن را "خوی نیك" نامند و اگر برخلاف انتظار از آن كارهای نكوهیده سر بزند آن را "خوی زشت" می‌گویند.»

بر اساس مطالب كتاب، با یك مرتبه بخشش، خوی و ملكه سخاوت ایجاد نمی‌شود، بلكه باید به صورت یك ملكه درآید كه از عادت بالاتر است، تا خُلق بر آن صدق كند

بر اساس مطالب كتاب، با یك مرتبه بخشش، خوی و ملكه سخاوت ایجاد نمی‌شود، بلكه باید به صورت یك ملكه درآید كه از عادت بالاتر است، تا «خلق» بر آن صدق كند. به عبارت دیگر، باید بر اساس آن صفت یا اوصاف صورت باطنی انسان شكل بگیرد و مردم در دست‌یابی به این توفیق متفاوتند؛ همان‌طور كه ظاهر انسان‌ها از نظر زشتی و زیبایی متفاوت هستند باطن آنان نیز از نظر زیبایی و زشتی فرق می‌كند و خود می‌تواند در آن دخالت داشته باشند.

رسول خدا(ص) فرمود: «همانا تو شخصی هستی كه خداوند خلقت ظاهری‌ات را نیكو گردانیده است، پس نیكو گردان اوصاف و صورت درونی‌ات را». بنابراین، دو فرق اساسی بین صورت ظاهر و باطن است: اول این كه صورت ظاهر را با چشم سر می‌توان دید، بر خلاف صورت باطن كه با چشم بصیرت شناخته می‌شود. دوم این كه در صورت ظاهر و بیرون تغییر چندانی نمی‌توان داد؛ ولی صورت باطن كه همانا صفات نفسانی است، می‌تواند تحت تاثیر معرفت و عمل فرد قرار گیرد.

مطالعه ی بیشتر در   ادامه ی مطلب :

منبع : تبیان

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: اخلاق اسلامی در قران , ,
برچسب‌ها: اخلاق اسلامی در قرآن , اخلاق اسلامی در قرآن , قران , اخلاق قرانی ,
تاریخ : پنج شنبه 1 فروردين 1392
نویسنده : رامین نصیری

در مقاله حاضر نویسنده با استناد به آیات متعدد قرآن کریم، نمایی از فضاسازی قرآن از پایان تاریخ بشر و جهان و تصویری از وقایع روز قیامت و حالات مردم به هنگام برپایی رستاخیز عظیم ارائه داده است که با هم آن را از نظر می گذرانیم.
خوف و هراس قیامت
در فضاسازی و تصویرسازی فیلم هایی که از آن به ژانر( نوع ) وحشت یاد می شود، فضای داستان به گونه ای ترسیم می شود که بسیاری از بینندگان و تماشاگران بویژه کسانی که با قهرمان فیلم و یا دوربین، همراه هستند و از نظر احساسی و عاطفی به هم ذات پنداری با قهرمان رسیده اند، به وحشت می افتند و واکنش های عصبی و هیجانی شدیدی از خود بروز می دهند و گاه نزدیک است که قلبشان از کار بایستد.
در تصویرسازی قرآن از وقایعی چون قیامت، دوزخ و نیز آخر زمان، ما با چنین شیوه بیانی مواجه هستیم. آیات قرآنی به گونه ای به این موضوعات می پردازد که مطالعه آن، دل ها را به هراس می افکند و آه و سوزی دردناک از جان ها برمی خیزد و جیغ ها و فریادها از درون برمی آید و یا تحت تأثیر فضاسازی قرآنی، حتی شخص جان از تن تهی می کند.

 

داستان های بسیاری در منابع تاریخی آمده که ناظر به برخی از تأثیرپذیری های شدید مردم نسبت به قرآن و به ویژه برخی از آیات بوده است. از جمله این داستان ها می توان به داستان عارف کامل، فضیل عیاض راهزن اشاره کرد که با آیه ای چنان متحول و دگرگون شد که همه چیز را وانهاد و سرگردان و واله عالم عشق و ملکوت شد.
یکی از تصویرسازی ها و فضاسازی های بسیار شگفت قرآن، تصویری است که قرآن از آخر زمان و پایان تاریخ بشر و جهان به دست می دهد. براساس تصویر قرآن، انسان تا پایان تاریخ جهان می ماند و انقراض نسل بشری جز به پایان تاریخ جهان شدنی نیست؛ به این معنا که برخلاف گونه هایی چون دایناسورها که پیش از پایان جهان از میان رفته و یا می روند، پایان تاریخ بشر با تاریخ جهان همزمان می شود. از این رو وحشتی که در آخر زمان پدید می آید، وحشتی است که تاکنون هیچ ژانر وحشت نتوانسته است آن را به تصویر درآورد و قلب ها را وادار به ایستادن بکند و مردان را به میخکوب شدن بکشاند.
لزوم شناخت پایان تاریخ
مطالعه پایان تاریخ بشر و جهان بسیار مهم و اساسی است، زیرا از یک نظر سرنوشت شخص و نوع بشر را بیان می کند. کسانی که درباره ماهیت و موقعیت خود در تردید هستند و درباره سرنوشت خویش دغدغه دارند و یا دغدغه نوع بشر آنان را به خود مشغول داشته است، می کوشند تا بدانند چه بر سر خودشان و آینده جهان و بشریت می آید.
بی گمان بر دانشمندان است که با بررسی دقیق و تدبر در آیات قرآنی از یک سو و نیز یافته های علمی مختلف از سوی دیگر، به تطبیق تصویرسازی قرآن اقدام کنند و واقعیت های آخر زمانی را به شکل علمی برای مردم تبیین و تحلیل نمایند تا به این وسیله فرصت های تازه ای به بشر ببخشند و مسیر مشخص و معلوم زیستی برای او تعیین کنند.
با این همه این بدان نخواهد بود که ما دست از قرائت صرف آیات برداریم؛ زیرا تلاوت آیات الهی بویژه آن هایی که نسبت به سرنوشت شخصی و جمعی بشر و جهان، مطالبی را بیان داشته است می تواند در شیوه رفتاری انسان ها تأثیر سازنده و مثبتی به جا گذارد. هر چند که این آیات و تصویر و فضاسازی آن همانند دیگر آیات تکوینی و تشریحی از ویژگی «اضلال بسیار و هدایت بسیار» برخوردار می باشد، ولی بی گمان پندی است برای صاحبان خرد و اولوالالباب و عبرتی برای کسانی که می خواهند راه درست زندگی را بیابند و در مسیر کمالی گام بردارند.
وحشت در آخر زمان
بی گمان آخر زمان به معنای پایان تاریخ جهانی است که از آن به هستی مادی یاد می شود و شامل همه هفت آسمان و زمین می باشد. به این معنا که آن چه در برابر ماست، مجموعه ای از هستی و بخشی از آن است که روزی می بایست به پایان رسد؛ زیرا این مجموعه خود در زمانی قرار گرفته که آغاز و انجامی دارد؛ هر چند که فراتر از این مجموعه و در سایر بخش های هستی که بیرون از دایره هستی مادی می باشد، حیات و زندگی به شکل دیگری ادامه داشته و خواهد داشت. کاربرد آخر زمان در آیات و روایات به روشنی این معنا را تبیین می کند که آن چه ما از آن به دنیا در برابر آخرت و جهانی دیگر یاد می کنیم، روزی به سرانجام می رسد و پایان می یابد و زمان و زمین یعنی ماده و هر آن چه از لوازم آن است در هم پیچیده می شود و اثری به این شکل از آن باقی و برجا نخواهند ماند. در آیات قرآنی از این تغییر و تحول، به تبدل یاد شده و خداوند به صراحت می فرماید: یوم تبدل الارض غیرالارض و السماوات و برزوالله الواحد القهار؛ آن روز که زمین به زمینی جز این بدل شود و آسمانها به آسمانی دیگر، و همه در پیشگاه خدای واحد قهار حاضر آیند.(ابراهیم آیه ۴۸)
آخر زمان به معنای واپسین دوران از دنیا است که به قیامت می پیوندد. این بدان معناست که دنیا دارای پایانی است و زمان آن به سر خواهد آمد و چیزی از دنیا بر جا نخواهد ماند.
آیات قرآنی چندی به مسائل و حقایقی که در روزهای واپسین دنیا برای زمین و آسمان ها رخ می دهد، اشاره دارد و دگرگونی های اجتماعی و فرهنگی و هم چنین تغییرات تکوینی آن تبیین شده است. اشراط الساعه به بخشی از این تحولات و تغییرات اشاره می کند که در بسیاری از آیات و روایات به طور کامل به آن پرداخته شده است.
اهم مطالبی که درباره آخرالزمان و روزهای واپسین آن در آیات قرآنی به تصویر کشیده شده است اموری چون جنگ جهانی (کهف آیات ۹۸ و ۹۹ و نیز مجمع البیان ذیل آیات) خروج سفیانی (سبا آیه ۵۱ و نیز مجمع البیان ذیل آیه) خروج جنبنده ای سخنگو از زمین (نمل آیه ۸۲) حاکمیت اسلام و مؤمنان در آخر زمان (نور آیه ۵۵ و انبیاء آیه ۱۰۵)، نزول و رجعت حضرت عیسی(ع) از آسمان به زمین (نساء آیه ۱۵۹ و زخرف آیات ۵۷ تا ۶۱ و نیز مجمع البیان ذیل آیات)، رجعت گروهی از مردم به دنیا (نمل آیه ۸۳ نیز مجمع البیان ذیل آیه)، هجوم یأجوج و مأجوج (انبیاء آیه ۹۶ و کهف آیات ۹۴ تا ۹۹ و مجمع البیان ذیل آیات)، اجتماع شیعیان در آخر زمان (بقره آیه ۱۴۸ و مجمع البیان ذیل آیه)، عدالت و امنیت در آخر زمان (نور آیه ۵۵)، آتش گرفتن دریاها و اقیانوس ها، برخورد سیارات و ستارگان، پنبه شدن کوه ها و آتش گرفتن آسمان، تبدیل شدن کرات آسمانی به فلزات مذاب و مانند آن می باشد. (معارج آیات ۸ و ۹ و آیات دیگر)


 

منبع : http://www.samamos.com/?p=1867

 


 

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: قیامت , ,
برچسب‌ها: قران نور هدایت , تصویر سازی از قیامت ,
تاریخ : یک شنبه 18 فروردين 1387
نویسنده : رامین نصیری

دانستنی‌های قرآن

 

1. معجزات پیامبران که در قرآن آمده است:

   أ‌.  تبدیل شدن عصای حضرت موسی (ع ) به اژدها

  ب‌.  زنده کردن مردگان و بینا کردن کور مادر زاد به دست حضرت عیسی ( ع)

  ت‌.  شق القمر کردن ماه و صحبت کردن با سنگ ریزه توسط حضرت رسول اکرم (ص )

2. سوره های همنام با پیامبران:

   أ‌. یونس

  ب. هود

  ت. یوسف

  ث. ابراهیم

  ج. محمد

  چ. طه

  ح. نوح       

   «مریم ولقمان که نام افراد نیکوکار است »  

3. نام های دیگر سوره حمد:

         فاتحه، شکر، وانیه، نور، سبع المثانی، کافیه، ام الکتاب، شفا، مناحب ام القران و ...

4. قلب و عروس قرآن:

یس ( قلب قرآن )      -    الرحمن ( عروس قرآن )

5. نام دیگر سوره ها:

اسراء ( بنی اسرائیل )      -    مومن ( غافر)      -     انسان ( دهر)    

  6. نام های دیگر قرآن:

فرقان      -     کتاب      -     ذکر       -    تنزیل      -     نور

7. نخستین و آخرین سوره:

علق ( نزول در شب بعثت )      -     نصر( آخرین سوره که بر پیامبر نازل شده است )

8. سوره که درتمامی آیاتش لفظ الله است:

مجادله

9. دو آیه که تمام حروف عربی در آن وجود دارد:

154سوره آل عمران          29 سوره فتح

10. سوره ای که یازده بار قسم در آن آمده است:

شمس

11. سوره هایی که نام حیوانات را دارد:

بقره      -    نحل     -     نمل     -    عنکبوت     -     فیل

12. سوره هایی که با قل آغاز شده است:

کافرون      -    اخلاص     -   ناس    -     فلق    -      جن

13. نام پیامبر (ص) که در سوره ها آمده است:

آیه 144  آل عمران      -    آیه 2 محمد     -     آیه 4 احزاب    -    آیه  29 فتح

 

14. سوره هایی که دارای سجده واجب است:

فصلت      -    نجم     -     علق     -    سجده

15. سوره هایی که دارای سجده مستحبی است:

اسراء    -     رعد     -    نحل    -     اعراف     -    مریم     -     حج    -    فرقان     -   نمل    -   ص    -    انشقاق

16. قصار الصور:

حمد و زلزال تا آخر قرآن

17. دو سوره در نماز خوانده شود:

بعد از حمد اگر« فیل» خوانده شود باید «قریش»  نیز خوانده شود، بعد از حمد اگر «ضحی» خوانده شود باید  « انشراح » خوانده شود.

18. موجوداتی که از مادر متولدنشده اند و در زمین زندگی کرده اند:

     أ‌.    حضرت آدم (س)

   ب‌.    حضرت حوا ( س)

   ت‌.    شتر حضرت صالح (ع)

   ث‌.    اژدهای حضرت موسی (ع)

   ج‌.    پرندگانی که حضرت موسی (ع) با گل می ساخت

19. سوره های سبع الطوال:

 بقره      -     آل عمران     -      نساء       -    مائده       -    انعام      -     اعراف      -     یونس

20. سوره های مئین از سبع الطوال کوچکتر و حدود 100 آیه دارند:

توبه     -     هود     -     یوسف      -   کهف     -    اسراء     -    انبیاء     -    مومنون     -     شعراء      -   صافات

21. سوره های مثانی که کمتر از 100 آیه دارند و از سوره های خیلی کوچک طولانی تر هستند.

22. سوره های مفصلات:

حجرات تا پایان قرآن کریم

23. حروف مقطعه:  « صراطّ علیّ حق نمسکه»      

صاد   -   راء   -    الف  -    طاء   -   عین   -   لام    -  حاء    -   قاف   -   نون   -   میم    -   سین  -   کاف   -     هاء 

24. حیوانات که درقرآن آمده است:

بقره    -   کلب     -   هدهد     -  فیل   -    نحل    -   حمار   -    نمل    -   عنکبوت    -   ابل    -   ابابیل   -  خنازیر

      ذئب (گرگ)  -   بعوضه (پشه)  -   غراب (کلاغ)  -  فراش (پروانه ها)  -  قرده (میمون)  -   قشوره (شیر درنده) 

25. نام پیامبری که درقرآن زیاد آمده است:

      حضرت موسی (130 بار در سوره بنی اسرائیل )

26. نام های روز قیامت:

یوم التغابن - یوم الحسره -  یوم الحدید -  یوم الخروج -  یوم الدین -  یوم الفصل-  یوم الحساب -  یوم الموعود

27. اسامی یا صفات پیامبر (ص):

احمد (صف)   -   امین(اعراف)    -   بشیر(مائده)    -  خاتم النبین(احزاب)   -   رسول(آل عمران)   -    شاهد(فتح)

      رسول الله (اعراف)   -   شهید (بقره)    -   طه(طه)    -   یس(یس)

28. پیامبری که خواب صد ساله رفت:

    عزیر

 

29. اسامی کتابهای آسمانی:

صحف (ابراهیم )   -    انجیل (عیسی)    -   تورات(موسی)    -   زبور(داود)   -   قرآن (پیامبر)

30. کلمه وسط قرآن:

      ولیتلطف (آیه 19 سوره کهف)

31. بلندترین آیه قرآن:

     282 سوره بقره

32. کوچکترین آیه قرآن:

     64 سوره الرحمن ( مدها متان )

33. آیه ای که به جهت تغییر قبله بر پیامبر نازل شد:

     144 سوره بقره

34. لیله المبیت:

     207 سوره بقره

35. حق قرآن بر انسان:

    دقت کردن    -    فکر کردن     -   عمل کردن

36.  تعداد تکرار برخی از  واژه ها ی قرآن کریم:

قرآن 115 مرتبه = آخرت 115 مرتبه

حیات و مشتقات 145 مرتبه = موت 145 مرتبه

الرحمن 57 مرتبه = الرحیم 114 مرتبه

الجزاء117مرتبه = المغفره 234مرتبه

الفجار3 مرتبه = الابرار6 مرتبه

قل 332مرتبه = قالوا 332 مرتبه

ابلیس 11 مرتبه = استغفار 11 مرتبه

مصیبه 75 مرتبه =الشکر 75 مرتبه  

الجهر 16 مرتبه= العلانیه 16 مرتبه 

الشده 102 مرتبه = القبر 102 مرتبه

المحبه 83 مرتبه                        

 

اگر مطلبی یاد گرفتی برای ما هم دعا کن

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: آهنگ قران , اعجاز قران , آداب قرانی , ,
برچسب‌ها: دانستنی‌های قرآن , قران , دانستنی های قرانی , قران نور هدایت (<-TagCount->) تصویر سازی از قیامت (<-TagCount->) اخلاق اسلامی در قرآن , اخلاق اسلامی در قرآن , قران , اخلاق قرانی (<-TagCount->) مهدويت در قرآن و احاديث , بيان على عليه السلام , قيام مختار و اعتقاد به مهدويت , سخن زهرى , قيام‏نفس زكيه‏و اعتقاد به مهدويت , نيرنگ منصور , خليفه عباسى , محمد بن عجلان و منصور عباسى , سخن دعبل , اعتقاد به مه (<-TagCount->) 2- احزاب/45 و46 (<-TagCount->) 3- حديد/25 (<-TagCount->) 4- [از قاريان قرآن كه حسينيه ارشاد از او دعوت به عمل آورده بود (<-TagCount->) ] 5- اعلام الورى , ص 401 (<-TagCount->) 6- نهج البلاغه , خطبه 138 (<-TagCount->) 7- آل عمران/103 (<-TagCount->) 8- بحار الانوار , ج 52/ص 122 (<-TagCount->) 9- نور/55 (<-TagCount->) 10- انبياء/105 (<-TagCount->) 11- توبه/33 (<-TagCount->) اعجاز علمی قرآن ( علوم قرآنی ) : ,
تاریخ : شنبه 1 فروردين 0
نویسنده : رامین نصیری
راهكارهاى روزگار نو براى بازگشت به قرآن

رامین نصیری :

اگر اصولاً شما انسان مومنى باشيد از اين كه دانشجويان به دين گريزى منتسب شوند و يا اين كه رفتار نادرست برخى افراد به دين نسبت داده شود و يا «دين» موضوع جذابى براى گفت وگو ميان دانشگاهيان نباشد، آزرده خاطر مى شويد. اين در حالى است كه ممكن است شما معتقد به بسيارى از اصولى باشيد كه از ديدگاه برخى مومنان ديگر با اصول اساسى اسلام در تضاد است. عده اى رفع اين تناقض را در نظريه هاى جديد جسته اند. چه بسا روشنفكران دينى اى كه مسئله ذاتى و عرضى را در اديان مطرح كرده اند. يعنى اين كه در دين مسائلى وجود دارد كه مى توانست به گونه ديگر وجود داشته باشد و اسلام (و هر دين ديگرى) به ذاتياتش اسلام است، نه به عرضياتش. يا حتى در بين مفسرين قديم، نيز كسانى را سراغ داريم كه مسئله «عمود» آيات قرآن را مطرح كرده اند و گاه تفاسير جديدى از آيات عنوان كرده اند. از ديدگاه ايشان اصل قرآن و هر آيه اى عمود آن است مثلاً در آيه حجاب عمود مى تواند «حجاب» باشد يا «اذيت نشدن زنان» (ذلك ادنى ان لا يوذين) چنين تاويل و تفسيرهايى اگر باعث جذب كسانى شود كه از مسائل دينى به دورند، در خور توجه است، گرچه در صورت جست وجوى ريشه اين دافعه روبه گسترش و اصلاح آن كار اساسى ترى صورت گرفته است.
ممكن است اين سئوال به ذهن شما هم خطور كرده باشد كه در دوران معاصر كه شاهد رشد چشمگير فناورى اطلاعات و تحولات شگرفى در عرصه دانش بشرى بوده ايم (با فرض اين كه دانشى وجود داشته باشد و بدون توجه به چالش هاى فلسفى موجود)؛ به عنوان يك مسلمان، بازگشت به قرآن چگونه مى تواند در رفع مشكلات و نيازهاى امروزى موثر باشد؟ قرآنى كه در هزاره قبل نازل شده است. در پاسخ به اين سئوال سعى مى كنيم از نگاه فرادينى هم استفاده كنيم:
۱- هيچ كس نمى تواند ادعا كند رشد فناورى و علم در جهان امروزى به «انكار مبدأ جهان» انجاميده است بلكه هر روز شاهد اين هستيم كه مقوله «دين» و در راس آن «آفريدگار جهان» به يكى از مقولات پرطرفدار دنياى معاصر تبديل شده است. آنها هم كه علناً دين و خدا را انكار مى كنند بسيار اندكند و اين ادعايشان هم نتيجه استنباط از كشفيات علمى و واقعيات تجربى نيست.
۲- روش قرآن در اثبات وجود خدا و مسائلى از اين دست مبتنى بر مفاهيم فلسفى قديم نيست كه با پيشرفت علم آن مبانى را انكار كنيم. روش قرآن دعوت به تفكر در مورد تدبير حكيمانه اى است كه بر جهان هستى واقع است: من يدبر الامر (يونس/ ۳۱) دعوت به تعقل. به عبارتى قرآن انديشيدن را در تمامى مسائل به عنوان راه حل اقناع تلقى مى كند.
۳- دانش امروزى به هيچ وجه مسائلى مثل الهام، وحى، رويا و... را انكار نمى كند و حتى آنها را واقعياتى مستقل از زندگى مادى و عينيات نمى پندارد. به هر حال امروزه در «پراپسيكولوژى» مباحثى فراتر از روانشناسى معمولى ارائه مى شود. حتى برخى از روانشناسان، ضمير ناخودآگاه و واقعيات زندگى را كه به وضوح مى بينيم، حقيقت هاى به هم پيوسته اى مى دانند كه منعكس كننده يكديگر هستند، لذا دانش بشرى نمى تواند «وحى» را انكار كند.
۴- با وجود تمام پيشرفت هاى علم، آموزه هاى اخلاقى هنوز زنده و قابل استفاده اند كه در صورت عمل كردن به آنها به يك جامعه در حال آرامش _ كه ايده آن بشر نرمال امروز است _ دست خواهيم يافت. نمونه اين آموزه ها به شرح زير است:
۱- عدالت خواهى درباره دشمنان (مائده/۸) ۲- راستى در گفتار (احزاب/ ۷۰) ۳- عفو و چشم پوشى از خطاها (نور/ ۲۲) ۴- ترك مجادلات ناروا (عنكبوت/ ۴۷) ۵- پرهيز از بدگمانى بى دليل (حجرات/ ۱۲) ۶- ترك مسخره كردن ديگران (حجرات/ ۱۱) ۷- اصلاح ميان مسلمانان (انفال/ ۱) ۸- دورى از سخنان لغو و ياوه (مومنون/ ۳) ۹- پرهيز از ريخت و پاش و تبذير (اسراء/ ۲۶) ۱۰- حفظ پيمان، حتى با دشمنان (توبه/ ۴) ۱۱- رفتار نيك در برابر رفتار ناپسند (رعد/ ۲۲) ۱۲- حفظ وحدت و دورى از پراكندگى (آل عمران/ ۱۰۵) ۱۳- عفت گزينى و پاكدامنى (نور/ ۳۳) ۱۴- خوش گويى با مردمان (اسراء/ ۵۳) ۱۵- دفاع نكردن از خائنان (نساء/ ۱۰۵) ۱۶- يارى كردن ستمديدگان (نساء/ ۷۵) ۱۷- پرهيز از تنازع و كشمكش (انفال/ ۴۶) ۱۸- شكيبايى در سختى ها و مشكلات (بقره/ ۱۷۷) و...
۵- ممكن است برخى از قوانين حقوقى و دستورات قرآنى به نظر ما حاوى تبعيض باشد. در اينجا بايد گفت كه خيلى از اين قوانين از ديدگاه فقها ممكن است متفاوت باشد، از اين لحاظ كه فقه برداشت است و نبايد قرآن و فقه را قاطى كرد. به عنوان مثال برخى از فقهاى اسلام _ حتى در هزاره قبل- ديه زن و مرد و مسلمان و نامسلمان را برابر دانسته اند. به علاوه معمولاً اجتهاد از حاكميت و نفوذ هم برخوردار است و با «ضرورت هاى جديد» و «تغيير ماهيت در موضوعات» و «به وجود آمدن مشكل براى مسلمانان» مى توان پاره اى از اين قوانين را تغيير داد _ با تائيد خود قرآن-: الا ما اضطرر تم اليه (انعام/ ۱۱۹) _ ما جعل عليكم فى الدين من حرج (حج/ ۷۸)
۶- متاسفانه شمارى از اسلام گرايان فقط از ادبيات «اين است و جز اين نيست» استفاده مى كنند. خط قرمزهايى را مشخص مى كنند كه بسيارى ديگر آن را خط قرمز نمى دانند و حتى برخى به بهانه اجمالى بودن آيات قرآن، تفسير را تجلى گاه نگرش فرقه اى و حزبى خود قرار مى دهند. بايستى تقدم قرآن را نسبت به فلسفه، كلام، عرفان، تصوف، فقه، حديث و فتوا پذيرفت به اين معنا كه آراى برگرفته از اين رشته ها را نبايد بر قرآن «تحميل» كرد.
۷- متاسفانه ما حتى در روش هاى شناساندن قرآن از روش هاى مخاطب پسند استفاده نكرده ايم.
سعى كرده ايم خودمان را حق بدانيم و به بقيه با ديد ضلالت بنگريم و هدف مان ارشاد باشد، در حالى كه مى توانستيم با نيت استفاده از نظريات يكديگر جلو برويم و خودمان را به حقيقت نزديك تر سازيم. مگر در قرآن نخوانده ايم: «عباد الرحمن الذين يتبعون القول فيتبعون احسنه»: بندگان خدا كسانى هستند كه سخنان را مى شنوند و از بهترين آنها پيروى مى كنند. به هر حال ما بايد در روش هايى كه تاكنون داشته ايم تجديدنظر كنيم و قالب هاى نوين و كارآمد طراحى نماييم و به وظيفه حداقلى خود به عنوان يك مسلمان عمل كنيم:
حافظا! مى خور و رندى كن و خوش باش ولى ***دام تزوير مكن چون دگران قرآن را
«مهم ترين نياز در عرصه معارف دينى، عمق و كيفيت بخشيدن به تحقيقات علمى و پاسخگويى به نيازهاى روز جامعه است. در زمينه معارف دينى ضمن بازشناسى اين معارف بايد به شبهات و پرسش هاى مختلف پاسخگويى شود و تحقيقات علمى در اين خصوص نيز متناسب با نيازهاى جامعه باشد. بايد دامنه معرفت دينى گسترش يابد. امروز با توجه به پيشرفت بشر در عرصه ارتباطات، افكار و حرف هاى جديد اعم از صحيح و غيرصحيح در كوتاه ترين زمان در اختيار مخاطب قرار مى گيرد، لذا بايد در خصوص توليد معارف دينى جديد تلاش مضاعفى صورت گيرد.» در اين راستا در يك اقدام جالب توجه و مفيد، كانون قرآن دانشگاه صنعتى اميركبير با همكارى اداره كل امور فرهنگى وزارت علوم و مجامع كانون هاى فرهنگى _ هنرى دانشجويان كشور، اولين دوسالانه بين المللى قرآن پژوهى دانشجويان» را تابستان سال آينده برگزار مى كند. اعتلاى فرهنگ قرآنى دانشجويان، ترغيب و تشويق دانشجويان به پرداختن به پژوهش هاى قرآنى، بسترسازى مناسب جهت مانوس كردن دانشجويان با قرآن با ارائه موضوعات متناسب با دوران معاصر، ارائه قالب جديد براى برنامه هاى قرآنى و ايجاد ارتباط بين قرآن پژوهان دانشجو در سطح جهان از جمله اهداف اين برنامه است. آثار دريافتى به صورت مقاله در چهار قالب زير پذيرفته مى شوند:
- پژوهش:(Research) داراى چارچوب نظرى، مشخص، فرضيه ها، متدولوژى گردآورى و تحليل يافته ها و نتيجه گيرى شامل ارائه يك آگاهى جديد در زمينه موردنظر و موضوع تحقيق.
- مقاله تحليلى يا مطالعه موردى Study) :( تحليل نوين از موضوعى داراى سابقه يا تحليل ثانويه براساس پژوهش هاى موجود ساير محققان يا مطالعه موردى درباره يك موضوع جزئى معين.
- معرفى، نقد و بررسى متون :(Book Review) معرفى علمى و انتقادى كتاب هاى معتبر در زمينه هاى قرآنى و مجله ها و مقالات علمى معتبر در حوزه قرآن پژوهى.
- ترجمه (از زبان هاى عربى، انگليسى، فرانسه و آلمانى).
برخى از موضوعات پيشنهادى براى آثار ارسالى به دبيرخانه اين دوسالانه عبارتند از:
جهت گيرى قرآن در برخورد با دگرانديشان، منطق گفت وگو در قرآن، قرآن و مسئله آزادى بيان و انديشه، قرآن پژوهى در جهان مسيحيت، قرآن و مسئله حقيقت دينى (پلوراليسم، شمول گرايى و انحصارگرايى)، ديدگاه هاى پوزيتيويستى و سيانتيستى در تفسير قرآن (نقد و ارزيابى)، قرآن و جهت گيرى هاى اقتصادى و...
اصولاً آيا انتظار پاسخ از قرآن درباره مسائل دنيوى رواست؟ بايد ديد آثار دريافتى تا چه حد به سئوالات گوناگونى كه به ذهن دانشجويان مختلف خطور مى كند، پاسخ خواهد داد.
● منبع: روزنامه - شرق

نویسنده : خليل الرحمن - خليلى پوررودى

منبع : معارف قرانی

۞الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم۞ به وبسایت نور وبسایت دانستنی ها قرانی در محضر امام عاشقان امام خوبی ها کشتی نجات اقا سیذ الشهدا الامام حسن (ع) خوش امدید امیدوارم لحظات خوبی را در این وبسایت سپری فرمایید در ضمن ما را از نظرات سازنده ی خود بی بهره نسازید با تشکر مدیریت ...
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: آهنگ قران , ,
برچسب‌ها: خليل الرحمن - خليلى پوررودى , راهكارهاى روزگار نو براى بازگشت به قرآن , راهكارهاى روزگار نو براى به قرآن , راهكارهاى روزگار نو براى بازگشت به قرآن , دانستنی های قرانی , دانستن قران , دانستن قرانی , قراان , قرانی , دانستن قران , داننستتن قران , دانستن راهكارهاى روزگار نو براى بازگشت به قرآن , بازگشت به قران , قران نور هدایت , قران علم روزگار , نور هدایت دانستنی های قرانی , قراان ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ نور هدایت ( فران ) خوش آمدید ! برای دسترسی به همه ی بخش های وبلاگ لطفا عضو شوید و برای اطلاع از اخرین پست های وبلاگ واخرین اخبار از قران در خبرنامه ی وبلاگ عضو شوید .